Navigace Objednat se 774 257 292

Stomatochirurgie

Stomatochirurgie

Od vytržení zubu až po implantát na zubní klinice Smart Care

 

Jedním z největších strašáků vždy bylo trhání zubů, tedy extrémně bolestivý zákrok, ze kterého měl noční můru snad každý. Ta doba je pryč a dnes již víme, že se nejenže nemusíme bát, ale volné místo po extrakci dokážeme zaplnit kvalitním implantátem, o který se na naší klinice Smart Care postarají ti nejlepší z nejlepších. Náš specialista na stomatochirurgii MDDr. Petr Kubický používá profesionální metody, díky kterým od nás pacienti odcházejí spokojeni po jakémkoliv zákroku a ve většině případů bez vedlejších účinků. Jak vše probíhá a na co se můžete těšit v naší ordinaci chirurgie?

Mám zájem o implantát, co teď?

Ve chvíli, kdy vám váš zubní lékař předloží žádanku na implantaci, je ten správný čas kontaktovat naši kliniku. V takové chvíli není nutné čekat. Můžete se ihned objednat na vstupní konzultaci s jedním z našich doktorů, která trvá 30 minut a bude vás stát 2000,-Kč. Během zdánlivě krátké doby proberete vše potřebné a pro vás důležité. Všechna sezení probíhají v našich nejmodernějších ordinacích, kde se seznámíte s prostředím a lékaři, kteří mají za sebou několikaleté zkušenosti. Stačí zavolat na naši recepci, kde vám rádi nabídneme termín, jež vám bude nejvíce vyhovovat.

Žádanku nemám, je to problém?

I bez žádanky je možné se u nás objednat. V momentě, kdy nám zavoláte a sdělíte své přání ohledně jakéhokoliv chirurgického vyšetření, si vás objednáme na vstupní vyšetření na záchovnou stomatologii, kde si vás vezme do péče naše lékařka. První návštěva stojí 2500 Kč. Zdá se vám to hodně? V ceně je zhotovení dokumentace, tedy fotografie, skenování, rentgenování, dále konzultace s lékařem a následná tvorba léčebného plánu, na kterém se může podílet i více specialistů. V léčebném plánu najdete informace o aktuálním stavu chrupu, návrhy řešení problému a cenovou kalkulaci. Doktorka záchovné stomatologie vás nadále odešle ke specialistovi – chirurgovi na konzultaci, která je u nás za 2000 Kč. Jednoduché, že?

Žádný strach!

Mnoho našich pacientů se zákroku, jakým je implantace, bojí, a proto návštěvu lékaře často odkládají. Na klinice Smart Care obavy můžete hodit za hlavu. Náš chirurg Petr Kubický provádí všechny chirurgické operace v lokální anestezii, takže strach z toho, že budete trpět bolestí, mít nemusíte. Precizně, maximálně šetrně a bezbolestně vám provedeme všechny stomatochirurgické zákroky.

Co se děje před implantací

Před implantací je nutné nemocný zub vytrhnout (extrahovat). Tomuto neoblíbenému zákroku předchází samozřejmě aplikace anestezie, takže necítíte bolest. Naši chirurgové s vámi během extrakce komunikují, lze přidat anestezii i v průběhu zákroku, pokud by se pacient necítil komfortně. Rána po extrakci je stabilizována stehem. Následuje doba odpočinku (přibližně dva týdny) a domluva termínu implantace. Měli byste se tohoto zásahu obávat? Určitě ne!

Jde se implantovat

Zákrok bývá delší, proto je potřeba se připravit na to, že v naší ordinaci strávíte minimálně tři až čtyři hodiny. Zubní implantát si můžeme představit jako šroub. Do kosti se s chlazením fyziologickým roztokem vyvrtá díra, do které se implantát zašroubuje. Nebojte se, nebudete cítit žádnou bolest. Vše máte během zákroku znecitlivěné a asistence se stará o veškeré vaše pohodlí. Po nasazení implantátu k nám přijedete za dva týdny, kdy vám lékař vyjme stehy. Za šest měsíců, což je dostatečně dlouhá doba na zhojení a vytvoření pevného spojení mezi kostí a implantátem, se můžete těšit na další termín, během kterého na implantát nasadíme vhojovací váleček z leštěného kovu sloužící k formování dásně v okolí implantátu. Po uplynutí jednoho měsíce můžeme začít skenovat a za dva týdny si přijdete pro krásnou korunku, která se zašroubuje na váleček a vy se tak můžete těšit z nového zubu.

Kolik mě to bude všechno stát?

Cena se odvíjí od toho, jak moc bude zákrok náročný. Jednoduchá extrakce (zub je již prořezán do dutiny ústní a my v ústech můžeme pozorovat korunku zubu) stojí 2000 Kč a chirurgická (kdy je nutné často zub  rozdělit na jednotlivé fragmenty, které se postupně odstraňují ven ze zubního lůžka, např. velmi často u zubů moudrosti), stojí 4000 Kč. Samotná implantace se pohybuje kolem 16 500,-Kč. Máme také mnoho pacientů, u kterých je potřeba provést augmentaci, tedy zákrok spočívající v doplnění a zesílení čelistní kosti nejčastěji umělým materiálem. Výsledná cena je tak tedy navýšena dle množství použitého augmentátu (umělé kosti) a náročnosti výkonu. Implantát totiž musí disponovat potřebnou stabilitou, a tu zajistí pouze silná a pevná kost. Za nasazení vhojovacího válečku se platí 1500 Kč a to samé za skeny. Finální nasazení korunky je za

15 000 Kč.

Jak dlouho mi implantát vydrží?

Dle aktuálních statistik je průměrné přežití zubního implantátu 8 let. Výdrž implantátu závisí především na péči ze strany pacienta, proto je nesmírně důležité dohlížet na domácí hygienu a pravidelné návštěvy zubního lékaře, které by měly být minimálně jednou za šest měsíců. U jednotlivých implantátů může někdy dojít k uvolnění korunky, která je k implantátu přišroubovaná. V takovém případě nás můžete kdykoliv kontaktovat a my vás rádi objednáme na dotažení korunky.

Jdu do toho!

Potřebujete chirurgickou konzultaci ohledně implantátu nebo extrakce? Neváhejte a přijďte se poradit k nám do Smart Care, kde vám rádi nabídneme termín, který vám bude nejvíce vyhovovat. O zuby našich pacientů se starají pouze odborníci, kteří mají letité zkušenosti.



Zavřít
Načítám